Μονομαχία στο Ελ Πάσο για το Θέμα του 6ου Ποδηλατικού Καρναβαλιού

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι σας καλεί σε μονομαχία στο Ελ Πάσο για να αναπτύξουμε και να επιλέξουμε το καλύτερο κύριο θέμα στο φετινό 6ο Ποδηλατικό Καρναβάλι 2015. Φέρτε κέφι, φαντασία, έμπνευση, χιούμορ & σάτιρα την Πέμπτη 18 Δεκ 2014, 9μμ στο Cafe El Paso, Αγίου Δημητρίου 140 (χώρος για ποδήλατα και εντός καταστήματος).

1. Χωριζόμαστε σε ομάδες εργασίας
2. Αναπτύσσουμε τα θέματα που ήταν πιο σημαντικά με Στολές, Άρματα & Βασιλιά Καρνάβαλο
3. Συνθέτουμε ιδέες από τα υπόλοιπα
4. Επιλέγουμε το καλύτερο
5. ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ

Τα σημαντικότερα θέματα που επιλέχθηκαν είναι:
1 ΒΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
2 ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
3 "ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Υπόλοιπα θέματα:
4 ΒΡΑΧΟΛΑΚΙΑ ΡΩΜΑΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ
5 ΑΠΡΑΞΙΑ - ΠΡΟΒΑΤΑ
6 ΚΡΙΣΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΤΕΓΟΙ
7 ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΔΙΟΓΕΝΙΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
8 ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΓΟΝΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΡΑΓΕΣ
9 ΥΓΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
10 ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
11 ΗΡΩΕΣ ΜΠΟΣΤ "ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ" ΠΕΙΝΑΛΕΩΝ ΑΝΕΡΓΙΤΣΑ
12 ΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΜΕ ΒΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
13 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ
14 ΑΣΕ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΠΙΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ
15 ΡΟΥΒΑΣ
16 ΝΕΡΟ

Τα προηγούμενα 5 χρόνια το Ποδηλατικό Καρναβάλι παρουσίασε:
Το "Φαγοπότι της Εξουσίας και τους Φυλακισμένους Πολίτες της" με Βασιλιά Καρνάβαλο την εξουσία που τα τρώει στο τραπέζι, ενώ οι πολίτες “εξουσιαστήκαμε” και μπαίνουμε στα κελιά μας με στολές φυλακισμένων: άνεργοι, απλήρωτοι, μικρο-επαγγελματίες, μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, άστεγοι, ελεύθεροι κατασκηνωτές, πεζοί & ποδηλάτες, οροθετικοί, καλλιτέχνες, διαδηλωτές, ζώα για σφαγή... “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο Μίδα, τους Χρυσοθήρες, τους Χρυσοδρέπανους Χάρους από την Χαλκιδική, οι οποίοι μετέτρεπαν ότι άγγιζαν σε ποδηλατικά άρματα “Ράβδους Χρυσού”, υπενθυμίζοντας την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνέχιζαν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει. “Ο Τσολιάς, η Μέρκελ και τα Λουκάνικα Φρανκφούρτης” σε μια σχέση μίσους και πάθος, μοιράζαν “Ευρώ σοκολατάκια” γιατί λεφτά υπάρχουν και ποδηλατικά άρματα “Υποβρύχια που Γέρνουν”. “Ο Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες” με το αντίστοιχο άρμα της “Βουλής των Ελλήνων”, το “Άγαλμα Καραμανλή που ψάχνει την θέση του”, ποδηλατικά άρματα “Ποδήλατο στο... Αστικό, Τρένο, Τραμ, Μετρό” για τις συνδυαστικές μετακινήσεις. Το άρμα “Ποδηλατόδρομος πάνω από το ΙΧ” δείχνοντας έναν ποδηλατόδρομο που περνάει πάνω από παρανόμως σταθμευμένο Ι.Χ. Το άρμα “ο Λευκός Πύργος - Πάρκινγκ Αυτοκινήτων”, μια χρήσιμη αλλαγή χρήσης, μιας αυτοκινητούπολης. Την ομάδα μεταμφιεσμένων “Η Νύφη του Θερμαϊκού” με νύφες στολισμένες με σκουπίδια κατευθείαν από τον μολυσμένο Θερμαϊκό μας. Τον Ιανουάριο του 2011 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “Σπασμένο Ρόδι”, το Ποδηλατικό Καρναβάλι συμμετείχε στο Καστοριανό Καρναβάλι “Ραγκουτσάρια” με τις “Νύφες του Θερμαϊκού και της Λίμνης” ζητώντας καθαρότερα νερά αντίστοιχα.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Επικοινωνήστε για την συμμετοχή της συλλογικότητας σας.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι αυτοοργανώνεται από μια ομάδα ενεργών πολιτών και υποστηρίζεται και από άλλες συλλογικότητες.

Website www.bikecarnival.gr
Facebook Page www.facebook.com/bike.carnival
Facebook Group www.facebook.com/groups/bikecarnival.gr
Google+ plus.google.com/115356606883602056872/
Twitter www.twitter.com/bike_carnival
YouTube www.youtube.com/bikecarnival